Uppdrag

Konsten att åka till Köpenhamn. Under bron!

Få vet att det under Öresundsbron finns en serviceräls som är bestyckad med tre stycken servicekorgar. Härifrån kan servicepersonal åka längs bron och utföra olika typer av servicearbeten. I varje korg sitter en dieseldriven Deutzmotor tillsammans med en generator och hydraulpump i ett ”Powerpack”.

”Deutz är världens största tillverkare av industrimotorer, säger Mikael Svensson, Verkstadschef på Limhamns Industriservice. Det är slitstarka motorer som klarar speciella påfrestningar från väder, vind och i det här sammanhanget även salt ifrån sjön. Deutz motorer är luftkylda vilket gör dem pålitliga i arbetet säger han”.

Limhamns Industriservice samarbetar med Christer på Örestads Lyft och Maskintjänst AB och sköter den löpande servicen och underhållet på såväl motorer som generatorer och hydraulpumpar.

”Anledningen till att det finns tre korgar, en i Malmö, en i Köpenhamn och en vid de höga pelarna på bron är att vagnarna inte har någon högre hastighet. Det är ju inte därför de är där. Så personligen föredrar jag att åka ovan bron när jag ska till Köpenhamn för att roa mig, avslutar Mikael!