2016-02-23

Limhamns blir delägare i Printservice!

Limhamns Industriservice har förvärvat en del av aktierna i Printservice som startades 1987 av Göran Hansson. Företaget är familjeägt och är unika med sitt utbad av tjänster och produkter!

-”Vi är som ett mini-Limhamns” berättar Göran Hansson, medan han visar runt bland svarvar, fräsar, planslipar och andra industrimaskiner och verktyg. Främst har vi under dessa år reparerat, renoverat samt tillverkat reservdelar till maskiner som inte tillverkas längre, främst inom tryckeribranschen. Men vi har också hunnit skaffa oss många års erfarenhet av maskinflyttningar upp till 20 ton inom tryckeri-, läkemedels- och verkstadsindustrin, berättar han.

Göran visar stolt upp en sin favoritplats i verkstadslokalen, som ligger vägg-i-vägg med Limhamns. Här tronar juvelerna upp sig; Boktrycksmaskinerna med det anrika namnet Heidelberg!

-Dagens moderna tryckteknik har naturligtvis gjort de här omoderna då ingen använder boktryck längre, berättar Göran. Dock så används de bland annat till prägling och stansning fortfarande. Heidelberg startade 1850 och tillverkade bland annat ångmaskiner. Snart satte även tillverkningen av tryckerimaskiner igång och man blev snabbt världsledande.

Och visst är det fantastiskt, säger Göran, att dessa maskiner fortfarande fungerar och används.

 

Ett samarbete som nu blir starkare

 -Vi har samarbetat med Limhamns i många år och därför känns det extra bra att de efterhand förvärvar ägandet i bolaget, berättar Göran.  Det gör att båda företagen kan utvecklas och komplettera varandra vilket kommer kunderna tillgodo.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår